Paarden verzorging

Zoals onze liefde voor honden er is, geld deze ook voor paarden. Wist U dat honden en paarden veel met elkaar gemeen hebben.
Dit zeker in de omgang en het aanvoelen van de eigenaar, en ook paarden hebben een duidelijke training en omgang nodig.
Ze hebben behoefte aan een duidelijke leider. 

Paarden zijn kudde en vlucht dieren, en signaleren eerder dingen dan de ruiter/amazone.
Als je als eigenaar/bereider een paard kan lezen dan heb je daar veel gemak van.

De training van een paard begint al bij het veulen zijn, de Merrie zal een heel groot deel van de opvoeding op zich nemen. Maar wij mensen willen een paard nu een maal meer leren dan de natuur nodig acht. Denk maar aan verkeerstraining, trailer training, het beleren en zadel mak maken en nog veel meer. Met als doel een betrouwbaar paard waar op gereden kan worden en veel plezier aan beleeft kan worden. 
Na een maand of 6 tot 12 (veulen is afgespeend) gaat een veulen vaak naar een opfokstal, waarin hij/zij samen met andere veulens op kan groeien.
Dit gebeurd vaak los van de merrie, maar kan ook bij U thuis indien daar ruimte voor is.

Begin pas met het beleren van uw paard als deze drie jaar, of ouder is. Een paard dat jonger is dan drie jaar heeft zijn botten en spieren nog niet voldoende ontwikkeld om iemand te kunnen dragen op zijn rug. 
Het ene paard is eerder volwassen dan het andere paard, dit moet u zelf inschatten, u kunt eventueel advies vragen aan een veearts of andere deskundige. 
Ik hoor mensen vaak denken, heb ik een paard kan ik er nog niet op rijden. 

Het paard zal echt volgroeid moeten zijn voordat hiermee begonnen kan worden. 

Toch zijn er zoveel dingen die je een paard kan leren voordat er een zadel op kan. 
Tot aan het afspenen en de opfokstal zal het veulen al heel veel dingen leren van de merrie.
Maar na de periode in de opfok, zal je ook als eigenaar nog veel moeten trainen om samen tot een goed team te worden.
( Een opfokstal is een stal waarin de veulens los van de moeder het kuddegevoel en nog heel veel andere dingen zullen leren en waar ze samen zullen spelen en groot zullen worden. het zijn de beste leermomenten in hun eerste levens fase, dus zeker belangrijk ).


Heeft het paard dan de leeftijd om beleerd te worden, dan is het verstandig om daar professionele hulp bij te vragen. Er komen veel dingen bij kijken, denk maar aan het vertrouwen opbouwen, het longeren, het wennen aan Tuigage, het zadeldek, het bit ( tenzij er bit loos word gereden) en natuurlijk het zadel.

Wij kunnen U samen met een professionele  trainer de kunst en kneepjes van het trainen, beleren en het rijden bij brengen.

Trek rustig aan de bel, als U vragen heeft over de aanschaf, training en het berijden van Uw Paard/Pony.

 

2024 © Copyright Honden & Paardenverzorging Emmen 

E-mailen
Bellen
Map
Info